O-I Schiedam wint Lean en Green Logistics Award

Connekt-Award erkent O-I’s duurzaamheidsinspanningen in CO2-reductie

Schiedam – De fabriek in Schiedam, Nederland, van Owens-Illinois, Inc. (NYSE: OI), de grootste producent van glasverpakkingen in Europa, heeft een Lean & Green Logistics Award ontvangen tijdens de meest recente Connekt-conferentie. Connekt is een onafhankelijk netwerk van publieke en private partijen die samenwerken rond duurzame mobiliteit. Het ‘Lean & Green-programma’ gaat uit van het Nederlandse ministerie van Infrastructuur en Milieu. O-I krijgt de onderscheiding omdat het de CO2-uitstoot in logistieke processen met 20 procent wil verminderen in de komende vijf jaar.

O-I vervangt het vervoer over de weg deels door transport over water voor grondstoffen. Als wegtransport toch nodig is, worden bij voorkeur LZV’s (grotere en zwaardere vrachtwagens) ingezet. Daarnaast wil O-I de overslag beperken door minder gebruik te maken van externe opslagruimtes. Deze acties passen binnen de ambities van O-I om wereldwijd duurzamer te produceren.

“Als makers van een van de meest duurzame verpakkingsmaterialen ter wereld, is het onze taak om producten te maken die een positieve impact hebben op het milieu. Wij verhogen onze duurzaamheidsinspanningen door de  productieprocessen continue te verbeteren, onze CO2-uitstoot en energieverbruik te verminderen en door meer gerecyceld glas te gebruiken“, zegt Gerard Pille, Sales en Distribution Distribution Benelux. “Deze Lean & Green Award toont dat O-I Schiedam binnen de voorraad- en transportketen van het glasproductieproces zowel direct als indirect de CO2-uitstoot kan verminderen. Deze erkenning bevestigt onze inspanningen. Ze is niet enkel belangrijk voor ons, maar ook voor onze klanten die steeds meer op zoek gaan naar milieuvriendelijke manieren om hun producten te produceren.”

Tom Tillemans van H.J. Heinz overhandigde de Lean & Green Logistics Award aan Sjaak Brunt, General Service en Safety Manager bij O-I in Schiedam.

Voor meer informatie: www.lean-green.nl en www.connekt.nl.
 

Contacteer ons
Ilse Derijck, Communications Consultant Outsource Communications
Ilse Derijck, Communications Consultant Outsource Communications
Over O-I

Bij O-I Glass, Inc. (NYSE: OI) houden wij van glas, en we zijn er trots op dat we meer glas maken dan welke andere producent van glazen flessen en potten ter wereld dan ook. We tillen producten naar een hoger niveau door een duurzame verpakking te creëren die emoties oproept, merken in iconen te transformeren, en dagelijks boven onszelf uit te stijgen om zinvolle, magische momenten te creëren. We helpen voedings- en drankmerken zichzelf uit te drukken zodat ze een emotionele band met hun consumenten kunnen opbouwen. Ons wereldwijde hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten) en ons team van meer dan 27.500 medewerkers, werkzaam in 78 fabrieken verspreid over 23 landen, heeft in 2019 een omzet behaald van $6.7 miljard. We streven ernaar iets te maken ‘what matters’, om stap voor stap de wereld gezonder en mooier te maken. Ga voor meer informatie naar o-i.com.